Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
    съединител се сменя на 100 000 поне дискове и накладки според зависи как караш но пак трябва да изкарат над 50 000 ..не всяка година...за окачването от личен опит ти казвам..най добре си слагай само TRW за да не плащаш 2 пъти за едно и също нещо и да ти излезне по-скъпо в крайна сметка....по-скъпи са с доста наистина (около 30-40%) но знаеш за какво си даваш парите поне!
    Ай стига...съединител се сменя ...според зависи колко ти трепери левият карак....на 155-та го смених на близо 300.000км.......май показваше на километраж 280.......хил.....питай Лисан как отвъртя болтовете...псуваше катао луд, ама е пич и свърши работа.....156-та е на близо 198 000хиляди и е на път да даде левият педал фира.....ама държи....да му мисли Лисан))....ако искаш да си сигурен...правиш колата и караш...ако не махаш на пътя.....и чакаш аварийно пиче, както казваме в блатото....
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• дам, за това казах поне на 100 000
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

• звънях на посочения телефон,доставка около една седмица,доставка около 30лв..... т.е. ефекта от ниската цена почти се губи
        Last edited by vladeto_; d.m.y г., 13:24.
        Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
        Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
        Alfa Romeo GT 1.8 TS
        Yamaha R6

Comment

• И аз зънях...казаха ми че дават 2 години гаранция на носача от дата на покупката...което звучи доста добре!

Comment

• Няма как според мен да върнат разбит носач след една година каране по селски пътища,гаранцията важи само при фабричен дефект ....
            Alfa Romeo GT 1.8 TS
            Yamaha R6

Comment

• виж това не се сетих да попитам

---------- Post added at 14:00 ---------- Previous post was at 13:53 ----------

добре де ако се разхлопа след 7-8к км. пак ли няма да я покрият?

Comment

• Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
                звънях на посочения телефон,доставка около една седмица,доставка около 30лв..... т.е. ефекта от ниската цена почти се губи
                Сигурен ли си в това ? Пише с големи букви - доставка 4 лв при поръчка над 300лв .
                Частите вероятно са на склад в чужбина така че времето за доставка е ок една седмица.
                ...

Comment

• ПРеди няколко часа звънях,но за тази опция за 300лв. не съм питал защото моята полупка щеше да е на по-ниска цена
                  Alfa Romeo GT 1.8 TS
                  Yamaha R6

Comment

• Допълнителна информация за "офертата". Очаквах да се разбера с човека, но се оказа стандартизиран джамбаз.

Колата е 156 1.9 jtd, след първия фейслифт. Каза, че е 2003 г., но не съм сигурен за това. Каза, че е 115 к.с. версията, но тук вече някой по-запознат алфист може да уточни. Обяви ми по-сериозна цена от тази, която очаквах, предвид сериозната нужда от боядисване на 50 кв. см. от тавана и почти целия заден калник. Нивото на оборудване май е най-ниското, усещането на пластмасите е сходно с тези на меганът на баща ми (лично мнение). Оригинално ЦД. Дръжките са страхотна глезотийка (пак лично). Даде ми устна гаранция за оригинално окачване и поне 70к км спокойствие, което май не е много основателно.

Сега реалният тест на колата. Беше в един двор и нямаше място за разходка, запали от раз и работеше много равномерно и гладко, чак мъркаше. Подадох й малко газ и я вдигнах до към 2500 оборота и никаква пушилка не се забеляза отзад, било то черна, сива или лилава. Мислех да пробвам теста с щеката и дали духа, но не ми се занимаваше. Вътре ми бе малко тясно отпред на височина (висок съм 1.94), отзад също.
                    Като цяло може би си заслужава, но не съм сигурен, че е колата за мен. Също да добавя, предложи ми я за 2500 и аз да си оправям козметичните работи.

Comment

• за 2500 ...смятай че всичко отдоло е довиждане...а на двигателите им сипват разни добавки и всичко е наред докато не смениш маслото ..ии тогава приключва..

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:11 ----------

без преглед в форумен сервиз обстоен..изобщо не си купувай Алфа Ромео !!!

Comment

• Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                        за 2500 ...смятай че всичко отдоло е довиждане...а на двигателите им сипват разни добавки и всичко е наред докато не смениш маслото ..ии тогава приключва..

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:11 ----------

без преглед в форумен сервиз обстоен..изобщо не си купувай Алфа Ромео !!!
                        Ти май доста си се уплашил аз си отидох сам,запалих си я,покарах я,раздадох малко газ,огледах най-основното и си я взех,след това обслужване и 100лв окачване,можеби масово колите са "накипрени и напудрени",но за 2500 извинявай.Аз 147 под 4500 не гледах не,че е гаранция но мое виждане.

Comment

• Колеги да знаете някъде до около 100 лв да слагат в София Xenon
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S 144 Hp

Comment

• Първоначално публикувано от _br4vo_ Покажи съобщение
                            Ти май доста си се уплашил аз си отидох сам,запалих си я,покарах я,раздадох малко газ,огледах най-основното и си я взех,след това обслужване и 100лв окачване,можеби масово колите са "накипрени и напудрени",но за 2500 извинявай.Аз 147 под 4500 не гледах не,че е гаранция но мое виждане.
                            еми извадил си късмет...на око няма как да направиш диагностика на двигателя иначе и аз това казвам...за 2500 не диагностика тр да и се прави а направо на ядрено магнитен резонанс да се кара в Александровска

Comment

• Който разбира от коли и е карал Алфа,знае какво да гледа.Верно,че една диагностика не е излишна,ама като не разбираш и Нострадамус да дойде с теб на огледа няма полза.Перфектни коли няма,важното е да е здрав мотора и купето и да е вземеш на добри пари.Другите работи са без пари вече и се првят.
                              Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                              За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

• Колеги дайте мнение ,че мисля да си купя това чудо.http://www.ebay.it/itm/Chip-Tuning-D...ectorid=229494

ето го пак http://www.ebay.it/itm/CHIP-TUNING-A...item417542540b
                                Last edited by nicola 59; d.m.y г., 19:59.
                                155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Working...
                                X